Alopeci og lactose

Alopeci er medicinsk betegnelse for enhver form for hårtab, ifølge American Hair Loss Association. Mange faktorer kan udfælde alopeci, og tilstanden forbliver vagt forstået ud fra et videnskabeligt synspunkt. Forskning tyder på en sammenhæng mellem alopeci og lactoseintolerans – manglende evne til at metabolisere sukker fundet i mejeriprodukter som mælk – selvom der ikke findes videnskabeligt bevis for uomtvisteligt at støtte denne påstand.

Teorier / Spekulation

Ifølge en undersøgelse fra 2006, udgivet af K. Mustalahti i “Indian Journal of Pediatrics”, var laktoseintolerans på grund af nedsat absorption af laktose et fælles fund hos børn ramt af coeliakosygdom – en autoimmun sygdom præget af glutenintolerans. Alopeci er en af ​​mange ikke-intestinale symptomer forbundet med coeliak sygdom, ifølge MedHelp.org, hvilket kan tyde på, at dem, der støder på laktoseintolerans og alopeci sammen, kan have celiaciasygdom som en underliggende årsag.

typer

Den mest almindelige form for alopeci er androgenetisk alopeci – almindeligvis kendt som mandlig eller kvindelig mønster skaldethed, ifølge American Hair Loss Association. Alopecia areata, hvor immunsystemet angriber hårsækkene, påvirker to ud af hver 100 mennesker og resulterer i delvis eller fuldstændigt hårtab fra hovedet og i nogle tilfælde fra hele kroppen. Scarring alopecia påvirker omkring 3 procent af hårtapspatienter, og resulterer i muligvis permanent og uigenkaldelig ødelæggelse af hårsækkene. Scarring alopecia arresterer til sidst sig selv, men meget ofte er kun arvæv tilbage til at markere det sted, hvor håret engang voksede.

Gastrointestinale sygdomme

Ifølge medicinsk nyheder I dag er sekundær laktasemangel, hvor tyndtarmen producerer utilstrækkelige mængder lactase, hvilket enzym der kræves for at nedbryde lactose, kan relateres til kroniske gastrointestinale sygdomme som Crohns sygdom, ulcerøs colitis og gastroenteritis.

Overvejelser

Hvis du oplever alopeci kombineret med lactoseintolerans eller problemer med fordøjelse af mejeriprodukter, skal du diskutere din kost med din læge. Han eller hun kan foreslå en laktosefri diæt i nogle uger som en test for at se, om alopecien går ned. Hvis det ikke gør det, kan du også overveje cøliaki og følge en glutenfri diæt i nogle uger for at se, om alopecien vender sig.

Advarsel

Visse vitamin- og mineralmangel kan manifestere efter vedtagelsen af ​​en lactosfri diæt. Ifølge medicinsk nyheder i dag kan calcium, vitamin A, protein, vitamin B-12 og vitamin D blive mangelfuldt ved fjernelse af mejeriprodukter fra kosten. Sørg for at du snakker med din læge eller en kvalificeret diætist eller ernæringsekspert, inden du udelukker mælk eller mejeriprodukter fra din kost.