Biotin og angst

Angst og stress er en del af hverdagen. Mens en vis grad af angst er normal, kan for mange niveauer af angst forårsage fysiske problemer som højt blodtryk og søvnløshed og føre til udvikling af angstlidelser. Visse kosttilskud, som biotin, kan hjælpe med at bekæmpe virkningerne af overdreven stress og angst. Kontakt din læge, inden du bruger kosttilskud.

Betydningen af ​​biotin

Selv om det også kaldes vitamin H, er biotin faktisk medlem af familien af ​​B-komplekse vitaminer. Som med alle B-komplekse vitaminer spiller biotin en vigtig rolle i energi metabolisme og hjælper med at opretholde normal cellevækst og udvikling. Det hjælper også nervesystemet fungerer. Ifølge University of Maryland Medical Center er biotinmangler sjældne, men kan forårsage alvorlige symptomer som hårtab, hudproblemer, træthed, søvnløshed og depression. Biotin er naturligt tilgængeligt i fødevarer som æggeblommer, sardiner, nødder, blomkål og svampe.

Om angst

Angst er det fysiske og følelsesmæssige resultat af din krops naturlige “kamp-eller-fly” -respons i frygtfulde eller stressfulde situationer. Men hvis du oplever vedvarende angst, når ingen frygtsom eller stressende situation er til stede, kan du lide af en angstlidelse. Angstlidelser kan medføre en alvorlig indvirkning på din evne til at fungere i hverdagen. Symptomer på angstlidelser omfatter intens angst, panik, irritabilitet, sved, skælv, spænding, overdreven bekymring, nervøsitet, søvnforstyrrelser, appetitændringer og uforklarlige smerter og smerter. Mens angstlidelser generelt behandles med psykoterapi og / eller anti-angst medicin, foretrækker nogle mennesker at anvende naturlige, holistiske midler, såsom kosttilskud. Biotin kan hjælpe med angstsymptomer, selv om der er meget lidt videnskabeligt bevis for at støtte denne påstand.

Klinisk dokumentation

I sin bog, “The Angst & Phobia Workbook”, siger psykolog Edmund J. Bourne, at mangler af B-vitaminerne, herunder biotin, kan føre til øget følelse af angst, irritabilitet og følelsesmæssig ustabilitet. Faktisk påpeger en litteraturoversigt, der blev offentliggjort i januar / februar 2007-udgaven af ​​”Journal of International Medical Research”, betydningen af ​​alle B-vitaminerne til kognitiv præstation, især hvis du har en stresset livsstil, er ældre eller har erfaring Erhvervsmæssigt pres. En gennemgang offentliggjort i oktober 2004-udgaven af ​​”Medical Journal of Australia” påpeger imidlertid, at mens biotintilskud ofte anvendes til behandling af angst, understøtter ingen klinisk forskning påstanden om, at den rent faktisk virker. Flere videnskabelige undersøgelser er nødvendige for at bekræfte fordelene ved biotintilskud til symptomer på angst.

Overvejelser

Mens anekdotiske data tyder på, at biotintilskud kan hjælpe angst, bør du ikke bruge noget kosttilskud til selvbehandling af dine symptomer. Angstlidelser kan forværres, hvis de ikke behandles ordentligt. Kontakt din læge eller en kvalificeret mental sundhedspersonale, hvis du tror, ​​du kan lide af en angstlidelse. Ifølge University of Maryland Medical Center er biotin ikke forbundet med nogen negative bivirkninger og synes ikke at interagere med nogen medicin. Du bør dog informere din læge, inden du bruger et kosttilskud, herunder biotin.