Abrikos frø ernæring

Abrikosfrø eller kerner er en kontroversiel sundhedsføde og påstået kræftforebyggende og helbredelse. Frøene er højt i enumættet fedt og en god kilde til protein og kostfiber. Olien i frøene indeholder vitamin E. Dog indeholder frøene også cyanid, et potentielt dødbringende toksin. Mens din krop kan afgifte en lille mængde cyanid, kan spise for mange abrikosfrø eller kerner være skadeligt for dit helbred.

Næringsindholdet og toksiciteten af ​​abrikosfrø varierer afhængigt af kultivar. Nogle abrikosfrø er sødsmag og lav i cyanid. Disse søde abrikosfrø er egnede mandelsubstitutter. Bitter mandelfrø indeholder højere niveauer af cyanid. Produktetiketten skal angive, om abrikosfrø betragtes som søde eller bittere. Forvent en lidt bitter smag selv fra søde abrikosfrø.

En 1/4 kops servering af abrikosfrø indeholder 160 kalorier, med 130 kalorier fra fedt eller 14 gram fedt. Kun 1 gram fedt forekommer som mættet fedt. Abrikosfrø er kolesterolfrie, med ubetydelige mængder natrium eller kalium. En servering af abrikosfrø har 7 gram kulhydrater med 2 gram i form af sukkerarter og 5 gram kostfibre. En enkelt servering af abrikoskerner indeholder 7 gram protein. Abrikosfrø er ikke en væsentlig kilde til de fleste vitaminer eller mineraler, men der er 4 milligram E-vitamin pr. 100 gram betjening af abrikoskernelolie.

Abrikosfrø indeholder amygdalin, som nogle forskere mener hjælper med at forebygge og helbrede kræft og pangaminsyre, som kan være nyttige til behandling af iskæmisk hjertesygdom. Niveauerne af disse forbindelser er højest i rå, hele abrikosfrø i modsætning til kogte eller forarbejdede frø. Du kan finde kilder, der henviser til amygdalin som vitamin B-17 og pangaminsyre som vitamin B-15, men FDA genkender ikke disse stoffer som vitaminer og anser dem usikre til brug i mad eller medicin.

Cyanid forekommer naturligt i frøene af abrikoser og beslægtede frugter, herunder kirsebær, ferskner og mandler. Mængden af ​​cyanid pr. Abrikosfrø varierer alt efter størrelse og kultivar, men i gennemsnit indeholder abrikosfrø 0,5 milligram cyanid, ifølge Stephen Krashen, Ph.D. Af University of California. Den dødelige dosis cyanid er mellem 0,5 mg og 3,5 mg pr. Kg legemsvægt afhængigt af faktorer, herunder alder og lever sundhed. Baseret på saghistorier vil den dødelige dosis for en 175 pund mand spænde fra 80 til 560 abrikosfrø per dag. For en 140 pund kvinde ville den dødelige dosis være fra 65 til 455 frø pr. Dag. Toksicitet opstår ved lavere doser, så det letale område bør ses som en ekstrem øvre grænse. Emballage på frø indeholder ofte en anbefaling at starte med et lavt antal frø og sprede forbrug hele dagen for at se, hvor godt du tolererer dem.

Bitter og Sød Abrikosfrø

Ernæringsmæssigt overblik

Amgygdalin og Pangamic Acid

Sikker forbrug