Kulhydratindtagelse og nattesved

En hormonel ubalance eller andre medicinske tilstande kan føre til nattesvamp eller varmeflammer, der opstår i løbet af natten. Selvom den vigtigste udløser af nattesved er en ændring i hormoner, kan spise visse fødevarer som kulhydrater bidrage til hændelsen. Hvis du oplever nattesved regelmæssigt, skal du kontakte din læge for at udelukke andre mulige årsager.

Nat Sweats

De fleste mennesker oplever nattesved eller overdreven svedtendens under søvn, fra tid til anden. Årsagen til nattesved varierer, herunder enkle årsager som for mange tæpper eller tunge tøj om natten. Nattsvejer er en bivirkning af nogle lægemidler, herunder antidepressiva og hormonbehandling. Kvinder går igennem overgangsalderen kan opleve nattesved, da deres hormoner ændres. Natsved kan også være et tegn på en mere alvorlig tilstand, som infektioner, kræft, slagtilfælde eller en overaktiv skjoldbruskkirtlen.

Kulhydrater

Kulhydrater indeholder glukose, blodsukker, der brænder hjerneceller. Korn, bælgfrugter, frugt og grøntsager er gode kilder til kulhydrater. Selv om din krop bruger kulhydrater til energi, kan for mange kulhydrater på en gang rent faktisk fratage din hjerne glucose, ifølge Franklin Institute. Nogle hormoner, såsom insulin og glucagon, er vigtige i metabolismen af ​​kulhydrater for at holde dit blodsukker stabilt.

forholdet

Fordi at spise kulhydrater, især simple sukkerarter, får dit blodsukker til at stige og falde hurtigt, kan kulhydrater være ansvarlige for nattesved. Undgå at spise en snack eller et måltid højt i kulhydrater lige før sengetid. Hvis du skal have en sød snack inden sengetid, skal du vælge en snack, der er lav i sukker og kulhydrater. Undgå også andre fødevarer og drikkevarer, der kan udløse nattesved, såsom alkohol, koffein, nikotin og krydret mad.

Behandling

Behandlingen af ​​nattesved varierer med årsagen. Tal med din læge for at afgøre, hvad der kan forårsage din nattesved. Undgå ting, der udløser din nattesved, såsom visse fødevarer eller drikkevarer. Nogle naturopater anbefaler urter for at reducere disse sved. Sort cohosh, rødkløver, passionflower og wild yam er nogle af de urte retsmidler, der har været brugt af kvinder i mange år. Hvis din nattsved er forårsaget af overgangsalderen, kan hormonal erstatningsterapi være til hjælp til at reducere dine symptomer.