Kan vitaminer hjælpe med neglesvamp?

Selv om mangel på vitamin er sjældent årsagen til neglesvamp, kan en kost rig på visse fødevarer hjælpe med at forbedre neglens sundhed og forhindre mikroskopisk svamp i at invadere. Brug enkle forebyggelsesstrategier i forbindelse med diætindgreb. Undgå at gå barfodet, fordi neglesvamp er smitsom og holde fødderne rene og tørre for at forhindre bakteriel vækst. Absorberende fodpulvere er et andet værktøj til at føje til dit arsenal af forsvar.

Tegn på negle svampe

Neglesvampe tegner sig for omkring halvdelen af ​​alle negleforstyrrelser, ifølge American Academy of Dermatology. Svampe påvirker normalt tåneglerne, fordi det varme, fugtige miljø i dine sko bidrager til svampevækst. Hvis dine negle bliver gule, sprøde og tykke, har du sandsynligvis en svampeinfektion.

Balanceret kost

Fordi traumer eller en pause i din søm giver svamp adgang, kan en sund diæt, der nærer og styrker negle, være afgørende for at forhindre svampeinfektioner. Fødevarer, der hjælper med at øge neglens sundhed, omfatter mælk yoghurt og ost, som er højt i calcium. Når du vælger frugt og grønt, skal du kigge efter mørkefarvede markeringer, som ofte indeholder de mest antioxidanter. Rød grapefrugt, mørke bladgrønne og tomater er gode kilder til en række vitaminer. Harvard School of Public Health anbefaler ni serveringer dagligt af vitaminerige frugter og grøntsager, men bemærk at kartofler ikke tæller.

Vitamintilskud

Hvis en travl livsstil holder dig i at forbruge en afbalanceret kost, kan du overveje at bruge vitamintilskud til at udfylde ernæringsmæssige huller og beskytte mod neglesvamp. Selv om kosttilskud ikke er vist til direkte behandling af neglesvampe, kan de hjælpe med at styrke skøre negle og holde dig sund i lyset af infektioner som neglesvamp. Antioxidant vitaminer, såsom C-vitamin, bidrager til at modvirke skade på frie radikaler eller skadelige molekyler, der nedbryder raske celler og bidrager til sygdom. Biotin, et vitamin, der findes i spormængder i forskellige fødevarer, er undertiden taget som et supplement til neglens sundhed, ifølge MedlinePlus.

Overvejelser

Undersøg dine negle regelmæssigt, fordi ændringer i neglen ofte viser sundhedsproblemer. Hvis du opretholder en afbalanceret kost og spiser en række vitaminer dagligt og stadig mærker negle misfarvning og fortykning, kan det være på tide at se din læge. I nogle tilfælde er en stædig sag af neglesvamp årsagen og receptpligtige medicin er nødvendige. I andre tilfælde er nyresygdom, hjerte og lungeforhold, diabetes eller anæmi en faktor.