Aloe vera & nyresygdom

Selvom aloe er blevet brugt siden oldtidens egyptiske tid til behandling af hudproblemer og forstoppelse, har US Food and Drug Administration fjernet afføringsmidler, der indeholder aloe fra markedet på grund af sikkerhedshensyn. Aloe kan interagere med nogle lægemidler, du tager, og det kan forværre visse forhold, som du måtte have, såsom nyresygdom, siger National Institutes of Health eller NIH. Som med ethvert tillæg, skal du kontakte din læge, før du tager aloe medicinske.

Hvordan det virker

Aloe planten producerer to forbindelser. Aloe latex er en bitter gul juice, der er dannet lige under bladets hud, og den klare aloe gel findes i den indre del af bladet. Aloe juice indeholder kemikalier kaldet anthraquinon glycosider, der er stærke afføringsmidler. De aktive stoffer i gelen er glycoproteiner og polysaccharider, der virker for at blokere smerte og betændelse, reparere væv og øge immunsystemet.

Gavnlige virkninger

Foreløbige beviser tyder på, at aloe gel kan have gavnlige virkninger i visse typer af nyresygdomme. En undersøgelse offentliggjort i “Indian Journal of Experimental Biology” i 2004 viste, at diabetiske forsøgsdyr med diabetesinduseret nyresygdom, der fik aloe gel, havde forbedret deres nyresygdom sammenlignet med en kontrolgruppe af dyr, der ikke modtog aloe. Forfatterne foreslog, at aloe gel kan have beskyttende virkninger mod nyreskade produceret ved type 2 diabetes.

Giftige virkninger

Ifølge NIH kan aloesaft forårsage potentielt alvorlig nyreskade og muligvis død. Faktisk udgav “American Journal of Kidney Diseases” i 2002 en sagsrapport fra en mand, der blev indlagt med nyresvigt efter at have taget aloesaft. Efter flere uger af nyredialyse genvandt denne person langsomt sin nyrefunktion. NIH advarer om, at hvis du har en nyresygdom, bør du undgå aloesaft, fordi det kan gøre din tilstand værre.

Andre overvejelser

Hvis du tager aloesaft, kan du opleve nogle bivirkninger, såsom mavesmerter og kramper, siger NIH. Når der tages i store doser i længere tid, kan aloesaft forårsage andre alvorlige problemer, herunder hjertesygdomme, muskelsvaghed, diarré og vægttab. Undgå aloe juice under graviditet eller amning.