En diæt til spinal stenose

En diæt til spinal stenose bør fremme helbredelsen af ​​dine hvirveldyr, skiver, nerver og rygmuskler. Ved spinal stenose kan degenerering af knogler og ledbånd i rygsøjlen forårsage kompression af rygmarven og nerverne, primært i din nakke eller på ryggen. Over tid kan spinal nerve kompression føre til smerte, prikken og svaghed i dine ben, ryg, skuldre eller nakke. Håndtering af smerten ved spinalstenose kræver opretholdelse af korrekt kropsholdning, opretholdelse af din fysiske aktivitet og spisning af en velafbalanceret kost, der giver energi, samtidig med at du styrer din vægt.

Selvom kost ikke kan ændre strukturen i din rygsøjle, kan opretholdelsen af ​​en sund vægt lindre trykket på ryggen og reducere bensmerter og følelsesløshed, når du går på dine daglige aktiviteter, Spine-Health-stater. Fedfattige fødevarer, der indeholder komplekse kulhydrater, såsom fuld hvede brød, havregryn, grøntsager og frugt og bælgfrugter, giver din kropsenergi uden at fremme vægtforøgelse. En sund, afbalanceret kost bør omfatte generøse portioner af grøntsager og mindre portioner af frugt og fuldkornsprodukter, såsom pasta, brød eller brun ris. Når det er muligt, erstatte fødevarer, der er højt i animalske fedtstoffer, som smør eller fuldmælk, med fødevarer, der indeholder plantebaserede fedtstoffer, som olivenolie og fedtfri mejeriprodukter.

Spise fødevarer, der indeholder protein, såsom kylling, fisk, oksekød, æg, nødder og mejeriprodukter, giver dig de grundlæggende materialer til opretholdelse af muskelvæv. Musklerne og ledbåndene i ryggen støtter og stabiliserer ryggen og hjælper dig med at opretholde korrekt kropsholdning. Centrene for sygdomsbekæmpelse og forebyggelse hedder det generelt, at mænd over 19 år har brug for 56 g protein hver dag, og kvinder over 19 har brug for 46 g protein dagligt. Dine proteinbehov kan variere alt efter alder og aktivitetsniveau. For at holde din vægt inden for en sund rækkevidde, bør din diæt lægge vægt på fedtholdige kilder til protein som fisk eller fjerkræ. Vælg magre stykker af kød, trim eventuelt synligt fedt og fjern hud fra fjerkræ, før du spiser.

At opfylde dine daglige krav til vigtige vitaminer og mineraler kan reducere inflammation i rygsøjlen og minimere smerte, ifølge Spine-Health. Orange og gule grøntsager og frugter, citrusfrugter, mørkegrønne grøntsager, oksekød, kylling, æg og mælkeprodukter giver vitaminerne A, C og D, B-komplekse vitaminer og calcium. Spise fødevarer, der er rige på disse næringsstoffer, kan fremme helbredet af dine hvirvler, bindevæv og nerver. C-vitamin bidrager til dannelsen af ​​spinal ledbånd, som stabiliserer ryggen mens du står, sidder, bukker eller går. De B-komplekse vitaminer fremmer nervefunktion og blodcirkulation i ryggen. Calcium tjener som den vigtigste mineralske bestanddel af knogler og kan medvirke til at forhindre hvirveldegeneration. D-vitamin hjælper din krop med at absorbere calcium.

Hvis du drikker tilstrækkelige væsker, hjælper din rygsøjle med at blive hydreret, rygsøjle-sundhedsanvisninger. Disse diske giver pude mellem hvirvlerne og letter bevægelsen i dine rygsøjler. Hydration fordeler dine diske ved at bidrage til deres væskeindhold. For at holde op med dit væskeindtag drikker du vand og andre kalorierfrie eller lavt kalorieindhold i løbet af dagen. Begræns eller eliminér koffeinholdige drikkevarer og alkohol, som kan efterlade dig dehydreret.

Kulhydrater og fedtstoffer

Protein

Vitaminer og mineraler

Væsker