En god mave og cottage cheese

En god mave, der udvikler sig fra at spise cottage cheese, er sandsynligvis resultatet af laktoseintolerans. Hvis du bemærker, at når du spiser cottage cheese og andre dagbogsprodukter, udvikler du gas, oppustethed og diarré, du skal tale med din læge. Lactoseintolerans er en almindelig fordøjelseskondition, der skyldes mangel på visse fordøjelsesenzymer. Lactoseintolerans har ingen kur, men styres gennem kostændringer og kosttilskud.

Hvad er lactose?

Ifølge National Clearinghouse Information Clearinghouse er lactoseintolerance en af ​​de mest almindelige årsager til overdreven gas i fordøjelsessystemet. Lactose er et komplekst sukker, der findes i mælkeprodukter, der skal nedbrydes til enklere sukkerarter, så kroppen kan absorbere det. Når lactose kommer ind i din mave, kræves lactase at nedbryde lactose til galactose og glucose. Når dette ikke sker, kommer lactose ind i tyktarmen og interagerer med forskellige bakterier, der producerer overdreven gas, hvilket fører til oppustethed, magekramper og diarré.

Hytteost

Ikke alle mejeriprodukter indeholder den samme mængde lactose, og mange mennesker, der er laktoseintolerante, kan tolerere noget niveau af lactose i deres fordøjelsessystemer. Cleveland Clinic udtaler, at cottageost indeholder mindre lactose end andre dagbogsprodukter, fordi de kulturer, der bruges til at gøre osten, omdanner lactosen til citronsyre. Hvis du udvikler gas fra at spise cottage cheese, skal du tale med din læge om at bruge et fordøjelsessupplement til at give ekstra laktase til dit fordøjelsessystem. Nogle mælkeproducenter fjerner lactose under produktionen, hvilket gør koge laktosefri.

Andre årsager

Hvis du har spist cottage cheese, mens du var bekymret, i et rush eller midt i et argument, kan du have slukket overskydende luft, hvilket giver en god mave. Størstedelen af ​​gas, der dannes ved indtagelse af luft, lindres gennem belching. Spise gasdannende fødevarer sammen med cottage cheese kan øge dine chancer for at have en god mave. Almindelig god mad omfatter hvidløg, løg, fuldkorn, æbler og pærer, ifølge National Clearinghouse Information Clearinghouse.

Overvejelser

En god mave, der forårsager smerte, kan behandles med en over-the-counter medicin kaldet simethicon. Simethicone hjælper med at opdele små gasbobler, hvilket skaber større gasbobler, der er lettere at passere fra kroppen. Brug ikke dette eller andre lægemidler uden først at tale med din læge. Overdreven gas kan være tegn på irritabelt tarmsyndrom, colitis eller Chrohns sygdom.